Набридлу проблему вирішите на раз-два: просто поставте соду в духовку

Читать на русском
Автор
Цей лайфхак вам знадобиться
Цей лайфхак вам знадобиться. Фото aif.ru

Мало хто здогадується про цю хитрість

Сода є незамінним помічником у кожному домі. Її можна використовувати не лише для приготування пухких кексів, але й також у побуті.

Так, цей порошок допоможе почистити срібло, прибрати затхлий запах з одягу або прискорити ріст рослин. Також, за допомогою соди можна усунути запахи в духовці та почистити її, інформують на порталі "Ukr.Media".

Як усунути запахи за допомогою соди

Нерідко після приготування їжі в духовці залишаються запахи м'яса або випічки. При наступному приготуванні вони можуть перебивати запах страви, що готується. Аби їх усунути, можна використати звичайну соду.

Для цього необхідно:

  • Почистити духовку. Перш ніж починати, переконайтеся, що духовка чиста. Видаліть будь-які залишки їжі або жирних відкладень.
  • Підготувати розчин соди. Змішайте соду з невеликою кількістю води, щоб утворити пасту.
  • Нанести пасту на внутрішні стінки духовки. Рівномірно розподіліть пасту з содою по всій поверхні внутрішніх стінок духовки. Уникайте контакту з обігрівальними елементами або вентиляційними отворами.
  • Залишити на деякий час. Залиште пасту з содою на внутрішніх стінках духовки на кілька годин або навіть на ніч.
  • Видалити пасту. Видаліть залишки пасти за допомогою вологої губки або серветки.
  • Пропарити духовку. Щоб усунути будь-які залишкові запахи, включіть духовку на короткий час на високу температуру (приблизно 200 градусів Цельсія) без їжі всередині. Це допоможе випарувати залишкові запахи та вологу.

Після наступного приготування їжі достатньо буде просто поставити тарілку з содою в духовку на кілька годин і вона поглине запахи.

Раніше ми писали, як застосовувати соду у господарстві. Вона — чудова помічниця у багатьох хатніх справах.