Чарівна паличка для господинь: як застосовувати соду у господарстві

Читать на русском
Автор
Сода - чудова помічниця у багатьох хатніх справах  (зображення створено за допомогою ШІ)
Сода - чудова помічниця у багатьох хатніх справах (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми підкажемо, як використовувати соду у господарстві.

Харчова сода — це не лише корисний продукт харчування, але й універсальний засіб для дому, який може допомогти вам у багатьох господарських справах, наприклад, вона чудово усуває неприємний запах у раковині. Вона екологічна, безпечна для людей та домашніх тварин, а також доступна за ціною.

1. Чистка посуду

Харчова сода — це чудовий засіб для чищення посуду. Вона видаляє жир, пригорілу їжу та неприємні запахи. Додайте трохи соди на губку та потріть нею забруднені ділянки посуду.

2. Чистка раковини

Забита раковина? Харчова сода допоможе вам її прочистити. Змішайте 1/2 склянки соди з 1/2 склянки оцту. Залийте суміш у раковину та дайте їй постояти 30 хвилин. Потім промийте гарячою водою.

3. Видалення запахів

Харчова сода чудово поглинає запахи. Розсипте трохи соди на дно холодильника, сміттєвого бака або взуттєвої шафи, щоб усунути неприємні запахи.

4. Чистка килимів

Харчова сода допоможе вам почистити килими та вивести плями. Посипте килим содою, дайте їй постояти 30 хвилин, а потім пропилососьте.

5. Прання одягу

Харчова сода може допомогти вам відбілити одяг та вивести плями. Додайте 1/2 склянки соди до прального порошку під час прання.

Порада:

Харчова сода — це універсальний засіб, який може допомогти вам у багатьох господарських справах. Не бійтеся експериментувати та використовувати її для різних цілей.

Пам'ятайте, що харчова сода — це безпечний та екологічний засіб, який може допомогти вам зробити ваш дім чистим та свіжим.

Раніше "Телеграф" розповідав, що не можна змивати в раковину та унітаз. Також, ми писали, як швидко усунути засмічення в раковині.