Шкарпетки стануть білішими від білого: простий спосіб прання

Читать на русском
Автор
Використовуйте лише натуральні засоби
Використовуйте лише натуральні засоби. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Простий спосіб повернути шкарпеткам колишній колір

Шкарпетки є в будь-якому гардеробі. Особливо, якщо вони білого кольору. На відміну від шкарпеток із химерними різнокольоровими візерунками білі шкарпетки підходять до будь-якого стилю.

Але в той же час цей предмет одягу має недолік. Як і білі рушники, шкарпетки з часом починають втрачати свій колір і поступово стають сірими.

Завдяки лайфхаку можна швидко повернути шкарпеткам білий колір. Для цього не потрібно жодної краплі відбілювача.

Як відбілити шкарпетки

Повернути білий колір шкарпеткам можна за допомогою двох простих інгредієнтів. Підготуйте велику миску та налийте в неї теплу воду. Додайте столову ложку харчової соди та столову ложку лимонної кислоти. Обидва інгредієнти вступлять у сильну хімічну реакцію і не лише вибілять шкарпетки, а й видалять неприємні запахи.

Замочіть брудні шкарпетки у приготованому розчині та залиште на дві години. Через дві години киньте шкарпетки в пральну машину і виперіть як завжди.

Для прання білих шкарпеток рекомендується використовувати харчову соду та перекис водню. Додайте 2-3 столові ложки соди та приблизно 50 мл перекису в барабан пральної машини. Поєднання цих інгредієнтів допоможе максимально ефективно відіпрати та відбілити білі шкарпетки в домашніх умовах.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко вибілити тюль. Для цього лайфхака знадобиться яєчна шкаралупа.