Найкращі соски і не тільки: дивні радянські плакати, які вішали всюди (фото)

Читать на русском
Автор
Браку фантазії та фарб не було Новина оновлена 02 квітня 2024, 14:29
Браку фантазії та фарб не було. Фото Колаж "Телеграфу"

Не рідкістю була двозначність меседжів

У Радянському Союзі плакати зустрічались всюди. Використовували їх не тільки для політичної пропаганди, або поширення ідеології, а також і для реклами.

Проте тодішні малюнки подекуди були не просто дивними, а ще й досить двозначними. "Телеграф" зібрав для вас підбірку радянських плакатів, які зараз виглядають дивно та смішно.

Часто такі плакати можна було зустріти на підприємствах, де їхня основною метою було заохочення працівників до роботи та пропаганда техніки безпеки. Проте результат не завжди був таким, як його бачили художники.

А от в рекламі художні здібності радянських людей та тодішніх маркетологів виходили за межі уяви людей.

І не рідкістю була двозначність меседжів у цих плакатах. Я от два хлопці, які пропагують дружбу народів та тісно обіймаються. Звичайно, що у СРСР не пропагували гомосексуальні стосунки, проте виглядало дуже схоже на це. Зараз плакат з цим малюнком не викликає питань, бо ставлення до особистого життя людей стало більш цивілізованим.

Напрочуд дивним виглядає плакат з рекламою сосок.

Щодо реклами харчових продуктів, то що тут тільки не вигадували: користь морозива, приказки про ковбасу та інше. Схожа історія і з цигарками, реклама яких також викликає чимало питань.

Раніше "Телеграф" розповідав, якими були байкери у часи Радянщини та чому для цієї категорії громадян певний час існували суттєві поблажки.