І тут плагіат: які дитячі ігри "поцупив" СРСР у ненависного Заходу

Читать на русском
Автор
5088
І тут плагіат: які дитячі ігри "поцупив" СРСР у ненависного Заходу Новина оновлена 31 березня 2024, 20:06

В СРСР сплагіатили навіть дитячі розваги

Якщо ви думаєте, що в Радянському Союзі "крали" у США лише техніку чи харчові продукти — ви помиляєтеся. Ідеї різних дитячих іграшок, "великий та могучий" Союз теж міг запозичити.

Подібне відбувалося постійно, попри "залізну завісу" та заборону на імпорт закордонних товарів. Які найпопулярніші іграшки стали плагіатом? "Телеграф" зробив добірку.

Трактор "Петрушка" в СРСР, 1984

Трактор "Петрушка" був повністю злизаний з трактора "Tonka Tractor" 1967-го. В СРСР скопіювали геть все, збігається навіть кількість деталей, дизайн коліс, сидіння, радіаторів.

"Жонглер" чи "Водіг", 1986 — або "Tomy Waterful ring-toss", 1976

У 1989 році в країні запустили масове виробництво цікавої гри "Водіг" або "Жонглер". Ідея була запозичена у США. Їхній варіант з'явився раніше на десять років. Обидві іграшки практично не мали відмінностей, і сенс був один — за допомогою кнопки потрібно було накидати різнокольорові кільця на палички, які плавали у воді.

"Монополія" та "Конкурент"

Ігри ідентичні за змістом вигадали в 1953 році. Перш ніж запустити радянський варіант "Монополії" у виробництво, її звісно трохи змінили. Підприємства та заводи, назви яких були написані на картках та клітинах замінили на відомі радянські, наприклад це були "Єлисеївський гастроном" та "Іванівська ткацька фабрика".

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про головні міфи про роботу в Радянському Союзі. І мова не лише про "хорошу зарплату", якої нібито на все вистачало.