Найпопулярніші імена для українок: що вони означають

Читать на русском
Автор
1052
Імена мають давню історію
Імена мають давню історію. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Всі характеристики відносні, адже кожна людина має індивідуальний характер

В 2023 році серед популярних імен для дівчат опинились одразу кілька з грецьким, єврейським чи латинським походженням. До найчастотніших занесли імена: Анна, Анастасія, Вероніка, Вікторія, Соломія, Єва.

Ім'я Анна/Ганна має єврейське походження. В перекладі означає — "граціозна", "миловидна". Вважається, що жінки з таким іменем прекрасні дружини та матері, добре втішає нужденних, але при цьому слідкує за своєю зовнішністю. Характер за іменем — добрий, артистичний.

Ім'я Анастасія має грецьке коріння. Походить від слова anastos, що значить відроджена. Дівчата з таким іменем мають досягати всього в житті поступово, крок за кроком. Характер за іменем — довірливий та лагідний.

Ім'я Вероніка прийшло з Греції і означає "переможна". Дівчата з таким іменем поєднують незламний дух та волю до перемоги з ніжністю й жіночністю. Характер за іменем — жвава, вперта.

Ім'я Вікторія прийшло з латинської мови і означає "перемога". Врівноважена, терпляча, але має схильність до демонстративності та напористості. Характер за іменем — нерішучість в прийнятті рішень, діловитість.

Ім'я Соломія походить від давньоєврейського salom — мир. Життєлюбна, відкрита та активна дівчинка близько до серця приймає програші та невдачі. Характер за іменем — працьовитість, прагнення до перемог.

Ім'я Єва має також єврейське походження. За Біблією це ім'я прародительки людства. Дівчат з такими іменами відрізняють наполегливість, чуттєвість та доброта. Характер за іменем — активна, темпераментна.

Раніше "Телеграф" розповідав про те, походження яких прізвищ досі не можуть розгадати науковці. Деякі з них налічують менше сотні носіїв.