Справа не тільки у якості USB-кабеля: 5 способів отримати максимум від повербанку

Читать на русском
Автор
9057
Телефон Новина оновлена 30 березня 2024, 06:55
Телефон. Фото freepik.com

Важливо дотримуватися декількох правил

Росіяни активізували удари по енергосистемі України, у деяких областях запроваджено графіки відключення світла. У цих умовах нерідко доводиться заряджати телефон від повербанка і є способи зробити це ефективніше.

При правильному використанні зовнішнього акумулятора можна збільшити час автономної роботи обох пристроїв. Про те, як отримати максимум від повербанку, розповів сайт itechua.

1 Розуміння реальної, а чи не номінальної ємності повербанка. Важливо розуміти, що якщо вказана ємність зовнішнього акумулятора 10000 мАг, це не означає, що він здатний чотири рази зарядити смартфон із батареєю ємністю 2500 мАг. Існують втрати потужності, які потрібно враховувати, тож не завжди можна правильно розрахувати залишкову ємність.

2 Регулярне використання повербанку. Якщо пристрій довго лежить без використання, його здатність заряджатися на повну потужність може значно знижуватися. Зовнішній акумулятор має регулярно бути в роботі, а якщо в цьому нема потреби, варто хоча б раз на місяць повністю розрядити та зарядити повербанк.

3 Використання якісного USB-кабелю мінімальної довжини. Дешевий USB-кабель низької якості може негативно вплинути й на повербанк й на телефон. Тому зарядку треба робити лише за допомогою перевіреного гарного кабелю. Також важливо, щоб шнур не був надто довгим, тоді втрата енергії буде мінімальною.

4 Оптимальна температура. Використання зовнішнього акумулятора в невідповідних температурних умовах негативно відбивається і його працездатності й процесі зарядки. При використанні повербанку температура повітря повинна бути в межах +5 +40 градусів.

5 Відмова від використання телефону під час заряджання. По можливості не варто користуватися смартфоном, коли він заряджається. По-перше, це призводить до значного нагрівання зовнішнього накопичувача, а по-друге, телефон заряджається повільніше.

Раніше "Телеграф" розповідав як прискорити зарядку телефону. Є п’ять важливих моментів.