Решітки на кухонній плиті знову стануть чистими та блискучими: допоможе копійчаний засіб

Читать на русском
Автор
25204
Від жиру не лишиться й сліду
Від жиру не лишиться й сліду. Фото idea.24tv.ua

Решітки знову будуть чистими

Навіть найбільш відповідальні господині можуть зіткнутися із проблемою застарілого жиру на кухні. Він може бути на каструлях, чайнику, духовці або ж решітках на плиті.

Прибрати цей бруд можна за допомогою професійних засобів або ж скористатися народними методами, що працюють не гірше. Одним із лайфхаків з нами поділилися на порталі "Ukr.media".

Як прибрати застарілий жир з решіток на кухонній плиті

Так, краще застосовувати цей метод на ніч. Аби відмити решітки від налиплого жиру необхідно постелити на дно ванни старий рушник та покласти на нього решітку. Після цього налити гарячу воду з крана так, аби вона повністю покривала метал.

Далі потрібно насипати пів склянки найдешевшого порошку для прання або засобу для миття посуду та залишити решітку на ніч.

Зранку весь наліт і жир розм'якшиться, набухне, збільшиться в розмірі та побіліє. Деякі шматки можуть самі відвалитися, а інші достатньо буде потерти старим ножем або металевою губкою.

Раніше ми розповідали, який саморобний розчин допоможе знову засяяти вашим ножам. Цей найпростіший лайфхак – справжній порятунок від можливої іржі.