Ретроградний Меркурій — не за горами: дата, особливості та заборони цього періоду

Читать на русском
Автор
Особливості Ретроградного Меркурія 2024
Особливості Ретроградного Меркурія 2024. Фото Canva

Під час цього періоду можуть виникати різні неприємності

Буває у житті так, що нічого не складається як у професійному, так і особистому плані. Усе йде шкереберть, ніби хтось зурочив. Причиною може бути ретроградний Меркурій — астрологічне явище, яке провокує різні хаотичні зміни. Вже відомо, на житті яких знаків Зодіаку він позначиться.

Дата

Другий ретроградний Меркурій у 2024 році варто очікувати з 1 по 24 квітня, пише Astrologiya. Явище пройде під знаком Овна. Меркурій рухатиметься у протилежному напрямку упродовж трьох тижнів — до 25 квітня. Астрологи радять зважувати кожне своє рішення у цей період, не піддаватися негативним емоціям і не провокувати конфлікти.

Особливості

Ретроградним Меркурієм називають астрологічне явище, коли складається враження, що планета рухається у зворотному напрямку по небесній сфері. Утім, Земля просто на певний час наздоганяє Меркурій на своїй орбіті. Його називають ретроградним через те, що Меркурій рухається навколо Сонця у повільнішому темпі, ніж Земля.

Переважно планета, яка розташована найближче до Сонця, рухається швидше за Землю. Усього за 88 днів їй достатньо, аби зробити оберт навколо Сонця, а Землі потрібно для цього 365 діб. Як результат, коли Меркурій уповільнюється, нам здається, що планета рухається у зворотному напрямку.

Що не можна робити

  • Не варто в цей період відправляти важливі повідомлення, бо вони можуть не дійти отримувачу через технічні збої.
  • Не робіть неоднозначних заяв і не починайте суперечки. Це лише зіпсує ваші стосунки з іншими людьми.
  • Утримайтеся від дорогих покупок під час ретроградного Меркурія. Після придбання ви можете поламати якусь річ або вона несподівано загубиться.
  • Астрологи передають, що не варто відправлятися у далеку дорогу. Оберіть інший час для мандрівок.
  • Будь-які нові починання також краще перенести на інший період. Не починайте шукати нову роботу, а також не стартуйте з новими проєктами.
  • Важливі документи у цей час не підписуйте. Можуть бути помилки, які у подальшому спричинять проблеми.

Нещодавно "Телеграф" писав, що чекає знаки Зодіаку під час коридору затемнень. Він спонукатиме нас звільнятися від негативних емоцій заради духовного очищення. Йдеться про Овнів, Левів, Терезів та Козорогів.