У шафі завжди буде приємний аромат: покупний освіжувач не потрібен

Читать на русском
Автор
1417
Забудьте про затхлий запах
Забудьте про затхлий запах. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Дізнайтеся, як легко позбутися поширеної проблеми

У шафі та вбиральні завжди зберігається багато речей. І навіть якщо складати туди чистий одяг, згодом з’являється затхлий запах.

Зазвичай для боротьби з неприємним запахом у шафі використовуються ароматизовані саше, які можна придбати у магазині побутової хімії. Але можна обійтися і без цих засобів, якщо використовувати розмарин, рекомендує Genialne.

Як освіжити повітря у шафі

Перш ніж використовувати будь-які освіжувачі для шафи, наведіть там порядок. Дістаньте всі речі й позбавтеся старих і непотрібних. Видаліть увесь пил, а потім протріть всі полиці сумішшю оцту з водою. Зачекайте деякий час, щоб шафа провітрилася.

Розмарин зазвичай використовується для надання особливого аромату у стравах. Але кулінарія – не єдина сфера, де можна використовувати цю рослину. Достатньо покласти гілочку в шафу та інтенсивний аромат цієї трави не тільки наповнить собою гардероб, але й ефективно відлякає моль.

Єдиний недолік — гілочки мають властивість вивітрюватись і їх потрібно міняти раз на тиждень.

З розмарину також можна приготувати ароматичний спрей для одягу.

Змішайте лимонний сік з олією розмарину в пропорції 1:1, потім перелийте суміш в пульверизатор і при необхідності збризкуйте одяг цим засобом.

Раніше "Телеграф" розповідав, як позбутися неприємного запаху в туалеті. Також ми розповідали, як правильно мити котячий туалет, щоб він не смердів.