Квіти потішать вас не один тиждень: поради, які допоможуть зберегти їх якомога довше

Читать на русском
Автор
Квіти Новина оновлена 28 березня 2024, 12:03
Квіти. Фото Pixabay

Усе дуже просто

Весна — період сонця та квітів, які дарують не тільки гарний настрій, а й затишок у будинку. Однак у першому випадку все може змінити хмарна погода, а в іншому — квіти можуть зів'янути.

Є кілька порад та лайфхаків, щоб цього не сталось якомога швидше. Про них розповідає Express.

За словами флористки Меріам Гані, вона перепробувала багато методів, однак 5 з них виявилось більш ефективними.

Зрізання стебел

Якщо квіти втратили блиск, ви можете повернути їм його, обрізавши стебла. Обрізка особливо важлива для тюльпанів, бо вони швидко в’януть.

Не можна ставити вазу з квітами на сонце

Приберіть вазу з квітами від кошика зі фруктами, що достигають. Вони виділяють газ етилен, який сприяє дозріванню квіток. Також захищайте квіти від прямих сонячних променів і джерел тепла (радіаторів і батарей), оскільки це може прискорити в'янення.

Квіти краще тримати у прохолодному місці

Низькі температури природним чином запобігають в'яненню та зберігають квіти свіжими. В такому випадку свій гараж або балкон можна прикрасити квітами.

Додайте у воду монету

Виявляється, мідні монети можуть зупинити ріст бактерій у воді та автоматично подовжити тривалість життя квітів у вазах.

Одразу позбавляйтесь зів'ялих квітів

Якщо квіти у вашій композиції зів'яли, викиньте їх якомога швидше. Ці квіти, як і овочі та фрукти, виділяють газ етилен, який негативно впливає на всі інші квіти.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чим можна підживити троянди навесні.