Ці пасочки довго не черствітимуть: дивовижний рецепт до свята

Читати російською
Автор

Цей рецепт нагоді вам до свята

Традиційною випічкою до Великодня є пишна паска. Якщо ви хочете, щоб вона стояла довгий час, рекомендуємо скористатися цим рецептом.

З мінімуму інгредієнтів ви отримаєте пишні, легкі, м’які пасочки з максимумом смаку. Вершкове пасок за рецептом Shuba не черствітиме довгий час. Цією великодньою випічкою можна прикрасити стіл та подарувати його рідним та друзям.

Як приготувати пишні пасочки, які не черствіють

Інгредієнти на 6 порцій:

  • молоко 2,5% — 250 мл;
  • вершки – 500 мл;
  • пресовані дріжджі – 50 г;
  • борошно пшеничне – 1.3 кг;
  • яйця курячі – 10 шт.;
  • цукор – 600 г;
  • сіль – на свій смак.

Спосіб приготування:

  1. У 100 мл теплого молока розводимо дріжджі, додаємо 2 яйця. Все розмішуємо і даємо опарі постояти протягом 10-15 хвилин. Розігріваємо решту молока та вершків, змішуємо з борошном до однорідного стану.
  2. Беремо яйця, що залишилися, відокремлюємо білки і збиваємо їх з половиною цукру до пишності. Жовтки розтираємо з рештою цукру набіло.
  3. Опару змішуємо з борошняною сумішшю, білками та жовтками. Солимо і замішуємо тісто до тих пір, поки воно не добре відставатиме від рук. Накриваємо рушником і відправляємо у тепле місце підходити на 1-1,5 години.
  4. З тіста формуємо кульки та відправляємо їх у форми для пасок, заповнюючи на третину. Залишаємо на 20-25 хвилин, щоб паски підійшли, після чого відправляємо в розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин.

Готові паски прикрашаємо глазур’ю з желатину. Така випічка точно не залишить вас байдужим.