Гортензія вразить своїм виглядом: названо найкращий час для посадки чагарника

Читать на русском
Автор
Гортензія прикрасить будь-який сад
Гортензія прикрасить будь-який сад. Фото Pixabay

Гортензії висаджують двічі на рік

Гортензії у горщиках можна купити у квіткових магазинах протягом усього сезону. Вже навесні на вітринах з’являються різні види гортензій, які можуть прикрасити балкони і тераси. Але якщо ви плануєте самостійно вирощувати квітку у відкритому ґрунті, необхідно врахувати кілька факторів. Один із яких — вдалий час для посадки гортензії. Адже всім хочеться, щоб рослини прижилися та радували своїм цвітінням.

Коли садити гортензію

Точної дати висадки гортензій у ґрунт не існує. Але садівники радять робити це навесні чи восени. Пересаджуючи чагарник із горщика в сад, пам’ятайте, що квіти погано переносять низькі температури.

Якщо садити восени, то робити це слід на початку цього сезону, щоб кущі встигли вкоренитися та акліматизуватися до настання холодів. Посадка гортензій восени не вимагає рясного поливу. Але потрібно захистити кущ від морозів.

Весною садити гортензію рекомендують, коли вже немає ризику заморозків. Ця рослина любить кислий і вологий ґрунт. Молода гортензія вимагає рясного поливу протягом усього вегетаційного періоду. Тому не варто забувати регулярно і досить добре поливати їх.

Чагарник не можна висаджувати на сонячному місці. Різке сонце шкідливе для рослини. У півтіні гортензія зростатиме набагато краще.

Якщо сезон видався посушливим, слід мульчувати ґрунт, щоб запобігти втраті вологи.

Для забезпечення рясного цвітіння також важливо правильно вносити добрива. Раніше "Телеграф" розповідав, яке підживлення покращить стан гортензії.