Закуска до пива за 5 хвилин: рецепт чіпсів з лаваша

Читать на русском
Автор

Ми поділимось з вами секретом приготування смачних чіпсів з лаваша.

Чіпси – це популярна закуска, яка подобається і дорослим, і дітям. Проте, магазинні чіпси часто містять багато шкідливих речовин, таких як канцерогени та глутамат натрію.

Чіпси з лаваша – це чудова альтернатива магазинним чіпсам. Вони готуються дуже просто і швидко, з доступних інгредієнтів, а також не містять шкідливих речовин. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 1 лаваш
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Сіль та перець за смаком
  • Спеції за бажанням (паприка, куркума, каррі, сушений часник, сушений чебрець)

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Наріжте лаваш на квадрати або трикутники.
  3. Змішайте оливкову олію з сіллю, перцем та спеціями.
  4. Змастіть лаваш олійною сумішшю.
  5. Викладіть лаваш на деко, застелене пергаментним папером.
  6. Випікайте чіпси 5-10 хвилин, або до золотистого кольору.

Порада:

  • Слідкуйте за чіпсами під час запікання, щоб вони не підгоріли.
  • Для більш хрустких чіпсів можна запекти їх при більш високій температурі протягом 3-5 хвилин.
  • Чіпси з лаваша можна подавати з різними соусами, наприклад, з томатним, сирним або йогуртовим.

Похрумтіти під фільм можна ще українськими снеками — смачними цибулинками. Також ми розповідали, як приготувати цікаві та оригінальні бутерброди зі шпротами.