Закуска до пива за 5 хвилин: рецепт чіпсів з лаваша

Читать на русском
Автор
Ці чіпси стануть чудовою альтернативою магазинним  (зображення створено за допомогою ШІ)
Ці чіпси стануть чудовою альтернативою магазинним (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Ми поділимось з вами секретом приготування смачних чіпсів з лаваша.

Чіпси – це популярна закуска, яка подобається і дорослим, і дітям. Проте, магазинні чіпси часто містять багато шкідливих речовин, таких як канцерогени та глутамат натрію.

Чіпси з лаваша – це чудова альтернатива магазинним чіпсам. Вони готуються дуже просто і швидко, з доступних інгредієнтів, а також не містять шкідливих речовин. Про це пише Уніан.

Інгредієнти:

  • 1 лаваш
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • Сіль та перець за смаком
  • Спеції за бажанням (паприка, куркума, каррі, сушений часник, сушений чебрець)

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180°C.
  2. Наріжте лаваш на квадрати або трикутники.
  3. Змішайте оливкову олію з сіллю, перцем та спеціями.
  4. Змастіть лаваш олійною сумішшю.
  5. Викладіть лаваш на деко, застелене пергаментним папером.
  6. Випікайте чіпси 5-10 хвилин, або до золотистого кольору.

Порада:

  • Слідкуйте за чіпсами під час запікання, щоб вони не підгоріли.
  • Для більш хрустких чіпсів можна запекти їх при більш високій температурі протягом 3-5 хвилин.
  • Чіпси з лаваша можна подавати з різними соусами, наприклад, з томатним, сирним або йогуртовим.

Похрумтіти під фільм можна ще українськими снеками — смачними цибулинками. Також ми розповідали, як приготувати цікаві та оригінальні бутерброди зі шпротами.