Ми поділимось з вами секретом приготування смачних чіпсів з лаваша.
Чіпси – це популярна закуска, яка подобається і дорослим, і дітям. Проте, магазинні чіпси часто містять багато шкідливих речовин, таких як канцерогени та глутамат натрію.
Чіпси з лаваша – це чудова альтернатива магазинним чіпсам. Вони готуються дуже просто і швидко, з доступних інгредієнтів, а також не містять шкідливих речовин. Про це пише Уніан.
Інгредієнти:
- 1 лаваш
- 2 столові ложки оливкової олії
- Сіль та перець за смаком
- Спеції за бажанням (паприка, куркума, каррі, сушений часник, сушений чебрець)
Приготування:
- Розігрійте духовку до 180°C.
- Наріжте лаваш на квадрати або трикутники.
- Змішайте оливкову олію з сіллю, перцем та спеціями.
- Змастіть лаваш олійною сумішшю.
- Викладіть лаваш на деко, застелене пергаментним папером.
- Випікайте чіпси 5-10 хвилин, або до золотистого кольору.
Порада:
- Слідкуйте за чіпсами під час запікання, щоб вони не підгоріли.
- Для більш хрустких чіпсів можна запекти їх при більш високій температурі протягом 3-5 хвилин.
- Чіпси з лаваша можна подавати з різними соусами, наприклад, з томатним, сирним або йогуртовим.
Похрумтіти під фільм можна ще українськими снеками — смачними цибулинками. Також ми розповідали, як приготувати цікаві та оригінальні бутерброди зі шпротами.