Скоро переходимо на літній час: як перевести годинник на телефоні і комп'ютері

Читать на русском
Автор
Перехід на літній час 2024
Перехід на літній час 2024. Фото Canva

На деяких пристроях цей процес відбувається автоматично

Кожного року Україна традиційно переходить восени — на зимовий час, а навесні — на літній. Така традиція введена для того, щоб продовжити світловий день та економніше використовувати електроенергію.

Перехід на літній час у 2024 році припадає в ніч із 30 березня на 31 березня, о 3:00, пише "Телеграф". Це вихідний день, аби людям було легше адаптуватися до нового часу.

Як перевести годинник на телефоні

Зазвичай сучасні гаджети автоматично змінюють час. Це стосується як бази Android, так і і iOS. Але є один момент: треба перейти у "Налаштування" та перевірити, як встановлений час. Там має бути пункт "автоматично", а не вручну. Таким чином, пристрій буде самостійно оновлювати дані про час, дату та часовий пояс від оператора мережі.

Як перевести годинник на комп'ютері

Така ж сама ситуація з комп’ютерами та ноутбуками: вони переводять годинник на літній час автоматично, як Windows, так і IOS. Однак, треба переконатися, чи увімкнений на вашому пристрої автоматичний перехід на зимовий і літній час.

Для цього в меню потрібно знайти пункт "Налаштувати дату й час". Там повинні бути активовані дві функції: "установлювати час автоматично" та "установлювати часовий пояс автоматично".

Нещодавно "Телеграф" писав, що стрілки годинника на літній час будемо переводити на одну годину вперед. Це станеться з 03:00 до 04:00 у ніч на 31 березня. Виходить так, що будемо спати на годину менше, ніж зараз.