Відправте моркву "ночувати" в холодну воду — і здивуйтеся результату: ця хитрість допоможе на кухні

Читать на русском
Автор
642
Не поспішайте викидати м’яку моркву
Не поспішайте викидати м’яку моркву. Фото Freepik

Ви врятуєте овоч одним рухом руки

Морква — один із найпопулярніших коренеплодів у нашому раціоні. Цей смачний та корисний овоч часто використовується у приготуванні різноманітних страв.

Однак згодом морква стає м’якою. Чистити, нарізати її та натирати на тертці дуже важко. "Важно знать" ділиться хитрістю, за допомогою якої можна повернути моркві пружність. В результаті обробляти її буде простіше.

Як повернути моркві пружність

Відмінний спосіб відновити пружність моркви – помістити її у холодну воду. Однак слід враховувати, що вода повинна бути крижаною і повністю покривати овочі. Ця хитрість допоможе у разі, якщо потрібно підготувати велику кількість моркви для страв.

Для початку почистьте моркву. Складіть її в глибокий посуд і залийте крижаною водою таким чином, щоб вода повністю покривала моркву, за бажання можна додати кубики льоду. Залишіть все на ніч.

Вранці дістаньте моркву з холодної води – коренеплід відновить свою пружність та твердість. Тепер легко можна натирати її на тертці або по-іншому використовувати її для приготування різних страв.

Цю моркву ви можете використовувати для приготування незвичайних оладок. Ви отримаєте масу задоволення від приготування, і від їжі.