Може пошкодити машинку: як прати килимок для ванної

Читать на русском
Автор
При чищенні килимка слід бути обережним
При чищенні килимка слід бути обережним. Фото freepik.com

Дізнайтеся, як привести до ладу необхідний у ванній аксесуар

Ні для кого не секрет, що постільна білизна та рушники потребують регулярного прання. Те саме стосується і килимка у ванній кімнаті, який виконує важливу функцію, але про який легко забути під час прибирання.

Далеко не всі килимки можна прати в пральній машині. Це може призвести як до поломки техніки, так і до псування самого виробу.

Як прати килимок для ванної

Якщо килимок має протиковзне покриття, його слід прати тільки в делікатному режимі при температурі від 30 до 40 градусів. В іншому випадку гума може зруйнуватися. Якщо це простий килимок для ванної з махри або бавовни, можна прати його при температурі 60 градусів.

У жодному разі не періть килимок з іншими речами. Особливо це стосується килимків із бахромою. Довгі нитки можуть зачепитися за блискавки курток (толстовок), ґудзик та пошкодити речі.

Вага виробу також відіграє роль. Килимки для ванної вбирають так багато води, що зрештою важать набагато більше, ніж може витримати пральна машина. Тому не рекомендується класти в машинку вологий килимок.

Як альтернативу пранню можна регулярно очищати килим у ванній за допомогою пилосмока. Це допоможе не тільки зібрати дрібні забруднення, але й витягнути зайву вологу і відварити появу цвілі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як легко вибілити рушник. Для цього знадобиться лише одна таблетка з аптечки.