Класика на екрані: 5 екранізацій, які не поступаються книгам

Читать на русском
Автор
1455
Кадр із фільму "Доріан Ґрей"
Кадр із фільму "Доріан Ґрей". Фото Youtube

Відкрийте для себе 5 екранізацій світової класики, які оживлять сторінки улюблених книг

Книги протягом століть надихали митців усього світу на створення нових творів мистецтва, у тому числі й кінематографічних шедеврів. Екранізації літературних творів класиків та сучасних авторів дозволяють читачам та глядачам по-новому переживати знайомі історії та образи. Відомі кінострічки, засновані на книгах, часто стають культурними віхами та залишаються популярними протягом багатьох років.

Чудові акторські роботи, талановита режисура та майстерна адаптація літературного джерела — усе це робить екранізації книг особливо привабливими для шанувальників мистецтва. Ми пропонуємо вам 5 екранізацій, рекомендовані порталом elle.ua, які неодмінно припадуть вам до душі.

1. Історія Девіда Копперфілда (2019) за романом Чарльза Діккенса

Девід Копперфілд ділиться історією свого життя: про любов і жорстокість, розчарування та душевну щедрість, втрачені можливості та щасливі випадковості, які не принесли нікому щастя. Він пройшов через безліч випробувань, але зумів зберегти вірність собі, своїм близьким та своїм ідеалам.

Історія Девіда Копперфілда (2019)

2. Доріан Ґрей (2009) за романом Оскара Вайлда

Цей твір – найвідоміший та найскандальніший у доробку Вайлда. Доріан Ґрей стає жертвою власного прагнення до вічного життя. Його драматична, парадоксальна та загадкова історія й досі захоплює читачів та кінематографістів.

Доріан Ґрей (2009)

3. Пані Боварі (2015) за романом Ґюстава Флобера

За цей роман Флобера свого часу судили, адже він описував подружні зради провінційної лікарки, яка страждала від одноманітності життя. Коли ж нудьга перетворюється на відчай, виникає конфлікт, що загрожує суспільній моралі.

Пані Боварі (2015)

4. Любий друг (2012) за романом Ґі де Мопассана

Авантюрист Жорж Дюруа мріє про блискучу кар'єру. Він не має жодного таланту, але завдяки своїй красі та вміння подобатися жінкам досягає успіху.

Любий друг (2012)

5. Граф Монте-Крісто (2002) за романом Александра Дюма

Сюжет роману Дюма заснований на реальних подіях. Справжня історія Франсуа Піко перетворилася на захопливу розповідь про Едмона Дантеса, в'язня замку. Здійснивши втечу, він повертається додому, щоб покарати тих, хто зруйнував його життя.

Граф Монте-Крісто (2002)

Чому варто прочитати книги та подивитися фільми?

  • Це чудова можливість порівняти бачення твору автором та режисером.
  • Ви зможете по-новому поглянути на вже знайомі сюжети.
  • Фільми допоможуть вам краще уявити атмосферу романів та їхніх персонажів.

Читайте книги та дивіться якісні екранізації, щоб отримати максимум естетичного задоволення!

"Телеграф" раніше опублікував матеріали про 5 фільмів, які кинули виклик цензурі та увійшли в історію. Окрім цього, вам може сподобатися підбірка фільмів про кохання роботів та людей.