Без пральної машинки: як почистити ковдру після зими

Читать на русском
Автор
Очищення ковдри
Очищення ковдри. Фото Canva

Така чистка не потребує багато зусиль

Важко уявити сон без ковдри, адже вона дарує нам затишок і комфорт. Утім, на тканині через певний час можна помітити бруд і пил. Не завжди ковдру можна випрати у машинці.

Річ у тім, що деякі ковдри є дуже великими або делікатними для того, щоб покласти у пральну машинку. Тому деякі люди взагалі її не чистять роками, пише Еxpress. Однак, обов'язковою є чистка ковдри хоча б раз у рік, адже на тканині накопичується шкірний жир, бактерії та бруд. Є один ефективний лайфхак, як почистити постільну річ без пральної машинки.

Йдеться про сонячне світло, яке чудово вбиває різні бактерії та погані запахи. Завдяки тому, що ковдра перебуває на сонці, її текстура стає кращою — пружнішою та м'якшою.

У теплий та сонячний день винесіть ковдру надвір і почепіть на мотузку. Можна також покласти її на крісло. Нехай залишиться на свіжому повітрі протягом дня. Це буде лише на користь.

До речі, таким самим чином ви можете освіжити постільну білизну. Тоді на ній буде значно приємніше спати.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити постільну білизну м'якою. Для цього треба їх прати на правильному режимі за середньої температури, додавати народні засоби та сушити на свіжому повітрі.