Допоможе під час блекауту: як зробити свічку своїми руками

Читать на русском
Автор
Така свічка горітиме дуже довго
Така свічка горітиме дуже довго. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

Саморобні свічки – справжній порятунок під час вимкнення електрики

Українцям доводиться згадувати як жити в умовах екстрених та аварійних відключень електроенергії після обстрілів. За час тривалого відключення світла можуть розрядитися павербанки та батареї на ліхтариках. Надійним засобом висвітлити приміщення у такому разі буде свічка, яку можна зробити своїми руками з підручних предметів.

Як зробити свічку в домашніх умовах

Найпростішу свічку можна зробити з соняшникової чи оливкової олії та невеликої скляної банки з кришкою. Налийте масло в банку, в кришці проробіть невеликий отвір і закріпіть на ній імпровізований ґнот зі шнура або скрученого паперу. Свічка готова.

Якщо у вашому холодильнику завалявся апельсин і є трохи олії, пів справи вже зроблено. Розріжте апельсин на дві половини та видаліть м’якоть. Встроміть в шкірку зубочистку, або закріпіть шматочок шпагату чи картону і налийте масло. У вас вийде свічка, яка хоч і не дасть дуже багато світла, але все ж таки не дасть перебувати в непроглядній темряві.

Ще один простий спосіб зробити свічку – використовувати вершкове масло. Відріжте шматочок масло, або використовуйте половину пачки, вставте гніт, запаліть і готово. Обов’язково покладіть масло на скляну чи металеву поверхню, щоб не пошкодити стіл.

Раніше "Телеграф" розповідав, які речі слід мати про запас у разі відключення світла. Окрім їжі та води потрібно подбати про те, щоб у будинку були теплі речі, готівкові кошти, тощо.