Вирощувати розсаду навесні можна в апельсинових шкірках: для яких рослин підходить

Читать на русском
Автор
737
Вирощувати розсаду можна в контейнерах з-під яєць
Вирощувати розсаду можна в контейнерах з-під яєць. Фото freepik.com

Розсаду потрібно готувати заздалегідь, а в грунт можна висаджувати разом із деякими контейнерами

Поки погода на вулиці не сприяє активному садівництву, можна підготуватися до теплої частини весняного сезону. Садівники та городники можуть заздалегідь проростити розсаду тих рослин, які їм потрібні.

На більшості упаковок з насінням буде чітко вказано, чи можна висаджувати насіння в приміщенні та коли це робити. Для деяких видів (наприклад, помідорів) практично обов’язково починати посів насіння в приміщенні в умовах холодного клімату. Одна з важливих складових успішного вирощування — правильна суміш для розсади (її можна придбати окремо) та контейнер. Серед варіантів є покупні та саморобні, якими можуть бути шкірки фруктів.

Спеціальний лоток для насіння — це найпростіший спосіб посадити насіння в приміщенні. Вони зазвичай виготовлені з пористого матеріалу, який дозволяє поглинати воду, а коріння, якщо вони досить великі, проростають прямо крізь стінки.

Якщо вам потрібна швидка альтернатива, скористайтеся картонною коробкою для яєць, але проткніть невеликий дренажний отвір у нижній частині кожної комірки в коробці, або ви можете використати порожні рулони туалетного паперу. Поставте під ємність піддон, щоб зібрати зайву вологу та бруд.

Для деяких видів розсади, наприклад редису чи перцю потрібен кислий грунт. Альтернативою крихітним горщикам для такої розсади є шкірка грейпфрута, апельсина та інших цитрусових. Вони ідеального розміру для вирощування нових саджанців. Зробіть у дні невеликий отвір для дренажу, додайте трохи вологої ґрунтової суміші, потім посійте насіння. Як тільки настане час пересадки на вулицю, посадіть все в землю.

Раніше "Телеграф" розповідав, що грейпфрут може бути корисний в саду і проти шкідників. Його не люблять слимаки, а от пиво, навпаки, полюбляють, що дозволяє робити на слимаків пивні пастки.