Продукт, який псує омлет: чимало кулінарів роблять цю велику помилку

Читать на русском
Автор
2888
Цей продукт псує смак страви
Цей продукт псує смак страви. Фото apostrophe.ua

Один продукт робить страву менш ніжною

Ми розповідали, які продукти дозволять омлету гарно тримати форму. Тепер розповідаємо про поширену помилку, через яку ця страва виходить зовсім невдалою.

Ідеальний омлет — пишний, ніжний, повітряний та апетитний. Але страва часто виходить невдалою. Причина – у використанні борошна. Розповідаємо про це разом із Pixelinform.

Чому не варто додавати в омлет борошно?

Всупереч поширеній думці, цей інгредієнт омлету зовсім не потрібен. Річ у тім, що він робить масу більш щільною. Звісно, завдяки йому омлет набуває цілісності, втім, саме борошно у складі робить страву несмачною, позбавляє її ніжності та псує текстуру.

Як правильно готувати омлет

Для ідеального омлету потрібні лише два продукти — яйця та молоко. Збиваємо їх вінчиком, трохи підсолюємо. Одразу після збивання виливаємо масу на розігріту сковороду з товстим дном, покриту шаром олії.

Одразу після цього накриваємо сковороду кришкою та зменшуємо вогонь. Краще не знімати кришку до самого завершення приготування страви.

Якщо все зробити правильно, то страва вийде м’якою і повітряною. Також ми розповідали, як покращити смак овочевої засмажки.