Італійці подумають, що ви намагаєтесь їх зурочити: чому насправді не можна ламати спагеті перед варінням

Читати російською
Автор

Мало хто знає правильну відповідь

Ми розповідали, у якому порядку закладати овочі в борщ, щоб це не зіпсувало страву. Тепер розповідаємо, чому італійці забороняють ламати спагеті перед варінням.

Спагеті – це не просто макарони, а справжня італійська класика, приготування якої має свої особливості. Одна з найпоширеніших помилок – ламати спагеті перед варінням. Разом із Ukr.Media розповідаємо, чому італійці ніколи так не роблять. Є кілька причин

В цьому просто немає сенсу

Купувати довгі спагеті, а потім ламати їх — це дивно з логічної точки зору. Можна одразу купити макарони зручної форми. Є десятки різних сортів пасти, і з них точно можна обрати ті, які зручно готувати та вживати.

Ламані спагетті незручно їсти

Традиційно спагеті їдять за допомогою ложки і виделки. Виделка використовується для намотування спагеті, а ложка – для того, щоб соус в процесі не капав. Якщо спагеті поламати, накрутити їх на виделку буде неможливо.

Забобони та погані прикмети

В Італії існує багато забобонів, пов'язаних зі спагеті. Італійці вірять, що зламати спагеті випадково – до нещастя. А якщо ж зламати спагеті навмисне – значить наврочити людей, для яких готується страва. Італійці ставляться до приготування їжі з трепетом, тому дотримуються традицій та вірять у прикмети.

Пам'ятайте, що спагеті – це не просто їжа, а частина італійської культури. Саме тому до них варто ставитись із повагою. Також ми розповідали, як покращити смак овочевої засмажкки.