Італійці подумають, що ви намагаєтесь їх зурочити: чому насправді не можна ламати спагеті перед варінням

Читать на русском
Автор
2492
Чому не варто ламати довгі макарони
Чому не варто ламати довгі макарони. Фото Лайфхакер

Мало хто знає правильну відповідь

Ми розповідали, у якому порядку закладати овочі в борщ, щоб це не зіпсувало страву. Тепер розповідаємо, чому італійці забороняють ламати спагеті перед варінням.

Спагеті – це не просто макарони, а справжня італійська класика, приготування якої має свої особливості. Одна з найпоширеніших помилок – ламати спагеті перед варінням. Разом із Ukr.Media розповідаємо, чому італійці ніколи так не роблять. Є кілька причин

В цьому просто немає сенсу

Купувати довгі спагеті, а потім ламати їх — це дивно з логічної точки зору. Можна одразу купити макарони зручної форми. Є десятки різних сортів пасти, і з них точно можна обрати ті, які зручно готувати та вживати.

Ламані спагетті незручно їсти

Традиційно спагеті їдять за допомогою ложки і виделки. Виделка використовується для намотування спагеті, а ложка – для того, щоб соус в процесі не капав. Якщо спагеті поламати, накрутити їх на виделку буде неможливо.

Забобони та погані прикмети

В Італії існує багато забобонів, пов'язаних зі спагеті. Італійці вірять, що зламати спагеті випадково – до нещастя. А якщо ж зламати спагеті навмисне – значить наврочити людей, для яких готується страва. Італійці ставляться до приготування їжі з трепетом, тому дотримуються традицій та вірять у прикмети.

Пам'ятайте, що спагеті – це не просто їжа, а частина італійської культури. Саме тому до них варто ставитись із повагою. Також ми розповідали, як покращити смак овочевої засмажкки.