Один інгредієнт зробить печінку неймовірно м'якою: чим посипати продукт перед смаженням

Читать на русском
Автор
2277
Так готова печінка буде дуже м’якою
Так готова печінка буде дуже м’якою. Фото vazhnoznat.com

Секрет — у додаванні звичайнісінької соди

Ми розповідали, в якому порядку додавати овочі в борщ, щоб не зіпсувати страву. Тепер ділимось цікавим лайфхаком, який переверне ваші уявлення про печінку. Один простий інгредієнт, який і так є на вашій кухні, зробить печінку дуже м’якою.

Є простий секрет, який використовують у ресторанах. Печінку потрібно просто посипати содою. Разом з Ukr.Media розповідаємо про це детально.

Як та навіщо посипати шматочки печінки содою

Спробуйте так зробити — і переконаєтеся, що смачнішої смаженої печінки ви ще не їли. Секрет у тому, що будь-яку печінку — курячу, яловичу чи свинячу — сода робить м'якою, соковитою, ніжною і такою, що просто тане в роті.

Справа в тому, що сода, або гідрокарбонат натрію — слабкий луг. А це означає, що, потрапляючи в м'язові волокна, вона входить в хімічну реакцію з кислотою, що міститься в них.

Перш за все, печінку цілим шматком слід покласти в холодну воду на 10 хвилин. Після цього можна просушити печінку, позбавити її плівки та нарізати. Потім шматочки печінки посипаємо содою і добре їх перемішуємо. Накриваємо кришкою і залишаємо у холодильнику на півтори години.

Коли цей час сплине, шматочки промиваємо в проточній воді. Після цих маніпуляцій печінку можна готувати будь-яким чином. Також ми розповідали, які продукти не варто додавати в котлети.