Великі зубці забезпечено: коли і як садити часник у відкритий ґрунт

Читать на русском
Автор
Як правильно садити часник (зображення створено за допомогою ШІ)
Як правильно садити часник (зображення створено за допомогою ШІ). Фото Телеграф

Важливі особливості посадки часнику навесні

Часник буває двох видів: зимовий і ярий, останній садять саме навесні. Вважається, що ярий часник менше атакують шкідники та хвороби, і ще він краще зберігається. До речі, є простий лайфхак, як швидко почистити цей овоч.

"Телеграф" інформує, що для хорошого урожаю, важливо не пропустити момент, коли треба садити часник, а також зробити це з урахуванням певних моментів. Найкращий період для цього починається з середини квітня й триває до початку травня. Потрібно, аби земля була прогріта хоча б до +5-10°С.

Річ у тім, що часник починає проростати за плюсової температури, тому поспішати з посадкою точно не варто. Але й чекати дуже довго теж не варто, бо коли дуже тепло, цибулина не буде формуватися.

Оптимально садити часник на супіщаних або суглинкових ґрунтах. Ділянка має бути сонячною та захищеною від вітру. На низинних ділянках не саджайте, оскільки там можуть накопичуватися підземні води. Землю під посадку перекопайте з компостом або перегноєм.

Для вирощування слід обрати зубці середнього або великого розміру, абсолютно здорові та без плям. За 40 днів до посадки їх ставлять у прохолодне місце.

А от вже напередодні саджання у відкритий ґрунт часник занурюють у розчин перманганату калію або мідного купоросу. Це допоможе знезаразити посадковий матеріал. Зубці садять вглиб на 3-4 сантиметри з дистанцією у 25-30 сантиметрів одна від одної. Але вдавлювати зубці не потрібно. Можна ще замульчувати часник тирсою або деревною стружкою, аби вберегти від заморозків. І очікуйте врожаю.

Нещодавно "Телеграф" писав про те, які овочі слід посадити в березні першою чергою. Йдеться про горох, салат-латук, шпинат, редис. Тоді є шанс отримати ранній урожай, лише потрібно враховувати особливості вирощування кожного овоча.