Від цього більше шкоди, ніж користі: на які роботи в саду не варто витрачати час навесні

Читать на русском
Автор
21519
Від цього більше шкоди, ніж користі: на які роботи в саду не варто витрачати час навесні Новина оновлена 20 березня 2024, 21:19

Що надмірно, то не здорово

Весна є тим самим сезоном, коли починаються роботи по саду і городу, проте люди, що скучили по свіжому повітрі за зиму, іноді роблять речі, які робити зовсім не варто. Цим вони не лише даремно витрачають час, а й іноді завдають шкоди рослинам на ділянці.

Як розповіла вчений агроном і ландшафтний дизайнер розповіла Анастасія Коврижних, іноді варто подумати, чи справді ви зайняті корисною справою, чи просто хочете вбити час.

Надмірне обрізування рослин

Обрізка це справа важлива, але якщо захопитися, то можна завдати шкоди вашим рослинам.

Кожна рослина має свої особливості та вимоги, тому важливо вивчити інформацію про кожен вид та дотримуватися рекомендацій. А ось надмірне обрізання може послабити їх і уповільнити їх зростання.

Пересаджування квітів і рослин у невідповідний час

У деяких рослин є цілком конкретний час для пересадки і якщо ви робите це в інший період, можете викликати стрес і пошкодити кореневу систему.

Таким чином, популярна весняна робота може завдати багато шкоди, і не завжди бути корисною.

Добриво без міри

Хімічні добрива створені для того, щоб дати необхідні корисні речовини, але зловживання ними може пошкодити екосистему, а з нею і саму рослину.

Експерт радить за можливості використовувати органічні добрива, а якщо така опція недоступна, то ретельно стежити за дозуванням.

Пізніше проріджування дерев

Якщо не проріджувати дерева, то плоди будуть дрібними та недорозвиненими, проте якщо перестаратися чи провести процедуру не вчасно, то рослина може зіткнутися з перевитратою внутрішніх ресурсів. У будь-якому разі наслідки будуть небажаними.

Надлишковий полив

Навесні часто буває спокуса поливати рослини часто і рясно, але надлишковий полив може призвести до гниття коренів та розвитку грибкових захворювань. Поливайте рослини помірно, особливо в періоди сильних дощів, коли ґрунт уже вологий.

Нещодавно "Телеграф" писав про те, які овочі слід посадити у березні насамперед. Йдеться про горох, салат-латук, шпинат, редиску. Тоді є шанс здобути ранній урожай, потрібно враховувати особливості вирощування кожного овоча.