Як вирощувати розсаду огірків: відповідь городників

Читать на русском
Автор
503
Вирощування розсади огірків Новина оновлена 20 березня 2024, 10:20
Вирощування розсади огірків. Фото Canva

Є певні важливі нюанси у вирощуванні цього овоча

Огірки люблять споживати як дорослі, так і малі, бо вони — корисні та смачні. А ще — невибагливі у догляді. Наразі їх можна почати вирощувати на балконі, а вже згодом пересаджувати у відкритий ґрунт.

Якщо вирощувати огірки з розсади, то можна отримати навіть більший урожай, пише Prosto.way. Треба звернути увагу на дату посіву огірків. Розсада розвивається протягом 3 тижнів, після цього потребує пересадки. Водночас огірки погано сприймають заморозки, тому не поспішайте, аби все не зіпсувати.

Важливо — правильно обрати місткість для посіву огірків. У них має бути достатньо місця, аби проросли корінці та щоб не пошкодити під час пересадки. Досвідчені городники радять використати пластикові пляшки, довжиною півтора метра. Їх треба обрізати з обох боків, щоб вони виглядали як високі стаканчики, близько 20 сантиметрів. Так, вони зможуть певний час зберігатися в приміщенні.

Землі в місткості слід насипати на 8-10 сантиметрів. Тоді її треба полити нехолодною водою та зробити лунки на 1-2 сантиметри вглиб, покласти насіння й обережно втрамбувати. Тоді покрийте плівкою та поставте на проростання там, де тепло.

Коли побачили перші паростки, контейнери з розсадою варто перекласти на підвіконня. Можна поливати й підсипати землю, за потреби. Зокрема, їх потрібно полити перед посадкою у відкритий ґрунт. Пластикові стаканчики обрізаємо й вносимо наші паростки у заглибини, які заздалегідь змочуємо водою.

Нещодавно "Телеграф" писав про те, як правильно садити кущовий кріп. Треба обирати ранньостиглі або середньостиглі сорти для посіву весною. Місце повинно бути сонячним, з пухкою землею. Кріп важливо періодично поливати.