Запам’ятайте, що ламається першим: як захистити телефон від найпоширеніших неполадок

Читать на русском
Автор
Дівчина з телефоном
Дівчина з телефоном. Фото Відкриті джерела

Багатьом проблемам можна запобігти

Смартфон супроводжує свого власника усюди – вдома, на роботі, на відпочинку. Як у кожної речі, у нього є вразливі місця і обережне поводження продовжить термін роботи пристрою.

Про те, що ламається у смартфоні найчастіше, розповів сайт itechua.com. Деяких поломок можна уникнути.

Дисплей

Найтендітніша деталь смартфона – екран. Після падіння, а іноді й від сусідства із твердими речами в кишені, на ньому можуть з’явитися тріщини та сколи. Іноді це може призвести до появи темних плям і сліпих зон на дисплеї. Щоб захистити екран, найкраще одразу закрити його захисним склом.

Корпус

Найкращим рішенням, щоб захистити корпус гаджета від подряпин та потертостей, є чохол. Він також може запобігти суттєвим пошкодженням при падінні. Крім того, фахівці радять злегка натискати на зовнішні кнопки гучності та увімк./вимк., а не тиснути на них щосили. Надмірний тиск може пошкодити систему. Якщо пристрій не реагує, перезавантажте його.

Акумулятор

Є три основні принципи "здоров’я" батареї: не розряджати телефон нижче 5 відсотків, не користуватися ним, коли він заряджається та берегти від перегрівання. Крім того, потрібно взяти собі за правило раз на тиждень перезавантажувати пристрій, а краще відключати на деякий час.

Пам’ять

Якщо ви помітили, що телефон почав гальмувати, можливо, у нього просто забита пам’ять. Потрібно регулярно очищати її, видаляючи непотрібні файли. Якщо очищення пам’яті не допомогло, можна скинути всі налаштування до заводських і простежити за роботою програм.

Раніше "Телеграф" розповідав, що робити, якщо телефон почав працювати повільніше. Допоможуть прості кроки.