Досить їсти пюрешку як гарнір: з неї вийде дивовижне печиво

Читати російською
Автор

Близькі не здогадаються, що ви готуєте

Ніжне картопляне пюре – не лише смачний гарнір. З нього можна приготувати неймовірне печиво.

Дивним рецептом несолодкого печива ділиться Shuba. Ви можете експериментувати з різними спеціями та травами – наприклад, додати сушений кріп, петрушку, цибулю чи часник, оливки чи в’ялені помідори. Така смакота стане ідеальною закускою на вечірці або перекусом на роботі.

Як приготувати печиво з картопляного пюре

Інгредієнти на 10 порцій:

  • картопля – 350 г;
  • олія – 40 г;
  • борошно — 100 г;
  • сіль, чорний перець, суміш спецій універсальна – на свій смак;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю чистимо, миємо, нарізаємо великими кубиками. Відправляємо в каструлю, даємо закипіти та варимо протягом 20 хвилин після закипання.
  2. Зливаємо з картоплі воду, товчемо і даємо охолонути. Солимо, перчимо і додаємо приправи на свій смак. Туди ж відправляємо масло, розпушувач і просіяне борошно, замішуємо тісто.
  3. Виготовлене тісто ділимо на кілька частин. Кожну розгортаємо та вирізаємо з неї печиво за допомогою формочки або склянки.
  4. Деко застилаємо пергаментом, змащуємо олією і викладаємо печиво. За бажання присипаємо кунжутом, горіхами або маком і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Незвичайне, але смачне печиво можна приготувати з розсолу. Спробуйте це неймовірно смачно.