Вівсяне печиво вийде в сто разів смачніше за магазинне: просто додайте один інгредієнт

Читати російською
Автор

Ніхто не здогадається, що ви приготували печиво самі

Ароматне вівсяне печиво – чудовий варіант для сімейного чаювання. А якщо додати до класичного рецепту один інгредієнт – десерт стане ще смачнішим.

Хто б міг повірити, що цей копійчаний інгредієнт – яблуко. Таке смачне вівсяне печиво сподобається всій родині! Рецептом ділиться Shuba.

Як приготувати вівсяне печиво з яблуками

Інгредієнти на 12 порцій:

  • пластівці вівсяні – 120 г;
  • борошно вівсяне — 110 г;
  • цукор – 100 г;
  • олія вершкове 82% — 90 г;
  • волоські горіхи – 50 г;
  • яйце куряче, велике – 1 шт.;
  • яблуко – 2 шт.;
  • кориця, ваніль – за смаком;
  • розпушувач – 1 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло наперед виймаємо з холодильника, нарізаємо маленькими шматочками і залишаємо, щоб воно розм’якшилося.
  2. В окремій мисці змішуємо вершкове масло, цукор та яйце, збиваємо міксером до пишності. До отриманої маси додаємо корицю, ваніль та розпушувач, мускатний горіх, сіль і збиваємо до однорідності.
  3. Туди ж просіюємо борошно вівсяне, додаємо пластівці і замішуємо щільне липке тісто. Залишаємо відпочити на 5 хвилин.
  4. Горіхи подрібнюємо блендером. Яблука миємо та очищаємо від насіння та шкірки, м’якоть нарізаємо дрібними кубиками. Додаємо підготовлені інгредієти в тісто та ретельно перемішуємо.
  5. З приготовленого тіста вологими руками скочуємо кульки, викладаємо на застелену пергаментом форму і трохи приплескуємо зверху. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.

Подаємо вівсяне печиво з чашкою ароматної кави або солодкої какао. Смачного.