Секрет вирощування моркви: поряд із яким овочем її потрібно посадити

Читати російською
Автор

Розповідаємо, як сіяти моркву

Кожному дачнику хочеться вирощувати та збирати на ділянці здоровий та рясний урожай овочів та фруктів. Морква — не найпростіший у вирощуванні овоч. Потрібно добре попрацювати, щоб вона зійшла. До того ж морква схильна до впливу різних шкідників, таких як кореневі личинки, морквяні мухи, дротяники та гризуни.

Але процес вирощування моркви можна полегшити. При посіві цього овоч у ґрунт варто скористатися невеликою хитрістю і тоді наприкінці сезону можна зібрати з грядок вартий заздрості урожай.

Як сіяти моркву, щоб виростити добрий урожай

При посіві насіння моркви оберіть для коренеплоду доброго сусіда. Людям, які хочуть, щоб морква виросла великою і соковитою, слід сіяти її разом із редисом, пише Threshseed.

Суть методу полягає в тому, що редис дозріває набагато раніше моркви. А це означає, що його коріння розпушує ґрунт і це доброчинно впливатиме на зростання моркви.

Як сіяти моркву та редис

Спочатку розмітьте ряди, у яких ви збираєтеся сіяти овочі. Киньте насіння у землю на глибину близько 1 сантиметра. Глибоко сіяти не рекомендується — тоді коріння редиски деформується і зростання моркви сповільниться.

Ще краще, якщо ви поєднаєте насіння моркви з насінням редиски або посієте спочатку одну рослину, а потім іншу. Акуратно засипте насіння землею. Садівники не рекомендують використовувати компост, оскільки він може залучити небезпечного шкідника моркви — листкового морквяного кліща.

Коли сіяти моркву та редис

Сіють моркву та редис наприкінці березня та протягом квітня. Крайній термін посіву цих рослин – початок травня. Найкраще зробити це заздалегідь. Пізній посів може призвести до уповільнення зростання редису, особливо якщо навесні випало мало опадів. Редиска швидко зацвіте і для вживання в їжу буде непридатна.

Раніше "Телеграф" розповідав про причини, з яких псується розсада перців. Все залежить від якості землі, добрив, температури та не тільки.