Зі святом Масляни! Найтепліші картинки для рідних і близьких

Читать на русском
Автор
Телеграф Новина оновлена 11 березня 2024, 15:38

Свято Масляни передує Великому посту

Сьогодні,11 березня в Україні почалась Масляна — свято, яке супроводжується частуванням та іграми. Вона триватиме тиждень, до 17 березня.

Хоча це свято зародилось ще у язичницькі часи, є люди в нашій країні, які святкують його досі. Масляна має ще назви — Сиропуст, Колодій, Сирний тиждень. Воно характеризується підготовкою до Великого посту.

Тож у цей тиждень віряни не їдять м'яса та сала. Натомість обирають молочні продукти та яйця. Господині запрошують гостей та накривають великий стіл. Вони готують вареники з сиром і сметаною, а ще млинці з гречки, пампушки, сирники та різні каші.

Ще однією цікавою традицією є спалення опудала та непотрібних речей. Таким чином, люди вірять, що позбуваються важких думок та усього поганого. Загалом у це свято не лише їдять млинці, його суть у тому, аби нагадати людям про важливість відпускання образ та прощення. Тому й цей тиждень можуть ще називати Прощеною неділею.

"Телеграф" зібрав красиву добірку картинок з привітаннями до Масляної-2024. Збережіть собі та відправте рідним і близьким. Їм точно буде приємно.

Вітаємо зі святом Масляної
Картинка-привітання з Масляною
Картинка-привітання з Масляною
Вітаємо з Масляною-2024
Картинка-привітання з Масляною

Нещодавно "Телеграф" писав про те, що не можна робити в період Масляної. Заборонено виконувати фізичну працю, пліткувати та одружуватися. Також не можна їсти м'ясні продукти.