Дефіцит мав свій вплив: чим у СРСР заміняли дитячі підгузки

Читать на русском
Автор
676
Життя в СРСР Новина оновлена 11 березня 2024, 10:15
Життя в СРСР. Фото Створено нейромережею для Telegtaf.com.ua

В минулому не було памперсів через технічні та економічні причини

Зараз, у сучасному світі підгузники є повсякденним предметом для дітей, але в Радянському Союзі вони не були так широко поширені. Як же справлялися з гігієною дітей в СРСР, коли не було підгузників?

"Телеграф" розповів цікаві факти з минулого. А також дізнався, як жили радянські мами.

Батьки в СРСР, коли не було підгузників використовували тканинні пелюшки для обгортання немовлят. Вони були прості у використанні, але вимагали частого прання.

За часів Радянського Союзу не було памперсів через технічні та економічні причини. До початку 90-х років, в СРСР було масове виробництво підгузників з тканини.

Натомість коли стали з'являтися перші памперси на світовому ринку, Радянський Союз не зміг конкурувати із зарубіжними виробниками. До того ж через брак сировини та високу вартість виробництва, памперси не були доступні для більшості сімей.

Підгузки з'явилися в СРСР тільки на початку 90-х років, коли на світовому ринку з'явилися перші зразки. Вони були дорогими і недоступними для більшості сімей. У той час, тканинні пелюшки залишалися найбільш популярним засобом для гігієни немовлят.

Раніше "Телеграф" розповідав, чому в СРСР на балконах завжди зберігався мотлох. Ця звичка популярна і досі.