Смартфон швидко розряджається? Не кваптеся нарікати на акумулятор, причини можуть бути в іншому

Читать на русском
Автор
Новина оновлена 10 березня 2024, 17:33

Існує кілька варіантів розв'язання проблеми

Якщо ваш телефон швидко розряджається, це необов'язково означає серйозні проблеми з акумулятором. Причини цьому неприємному явищу можуть бути й інші.

Про це, зокрема, пише мережа сервісних центрів F1center у своєму блозі. Зазначають, що процесу поступової деградації батареї уникнути, на жаль, неможливо, але уповільнити — реально.

Чому смартфон швидко розряджається? Розглянемо кілька причин

  • Дуже яскравий екран

Переважна більшість користувачів жадає бачити яскраві кольори й соковиті відтінки на своєму дисплеї. Однак тут можна і перестаратися. Якщо викрутити показники налаштувань до 100, то екран просто "зжиратиме" енергомісткість батареї. Щоб виправити це, у налаштуваннях оберіть сталу яскравість телефона і помістіть повзунок на 50-60%. Цього цілком достатньо для комфортної роботи.

  • Використання смартфона за високої та низької температури

Сучасні телефони, хоч і мають купу переваг у порівнянні з телефонами попередніх поколінь, не надто добре переносять спеку чи морози. Температурні межі роботи ґаджета можна дізнатися з його характеристик або інструкції з експлуатації. І краще не виходити за межі дозволеного, інакше батарея може сказати вам "па-па" у найбільш незручний момент. Трохи "зігріти" телефон у холодну погоду допоможе чохол, який з двох сторін закриває ґаджет, тоді як у літню спеку краще користуватися "бампером", а не "книжкою".

  • Фонові процеси

Деякі програми (насправді таких чимало) продовжують працювати у фоні, навіть якщо ви їх закрили. Крім того, якщо ваш телефон працює у режимі "увімкнено все" — дивуватися тому, що заряд сідає за лічені хвилини точно не варто. Відключайте такі функції як Wi-Fi, Bluetooth, NFC або GPS коли вони вам не потрібні, адже їхня робота потребує чималих витрат енергії.

Декілька порад, щоб заощадити енергію

  • Знизьте яскравість дисплея до комфортного рівня — зайва яскравість споживає заряд.
  • Якщо у смартфона дисплей на 90 Гц і більше, увімкніть в налаштуваннях екрана звичайну частоту — 60 Гц — анімації стануть менш плавними, але ви витрачатимете менше заряду.
  • Вимикайте Bluetooth та Wi-Fi, якщо вони не використовуються.
  • Уникайте перегріву чи переохолодження телефону, особливо коли батарея повністю заряджена.
  • Увімкніть авіарежим, якщо телефон погано ловить мережу, — на пошук сигналу потрібно більше енергії і ємність батареї буде зменшуватися на очах, якщо телефон намагається знайти постійно зникаючий зв'язок.
  • Не залишайте смартфон на довго розрядженим.
  • Налаштуйте функцію тайм-ауту, обмежте push-сповіщення, увімкніть адаптивне енергоспоживання або режим заощадження.

Ці прості поради дозволять вам продовжити життя батареї вашого смартфона. Однак, не варто забувати й про те, що у кожного ґаджета є свій "строк" і інколи не залишається нічого, як змінити свій телефон на новіший.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, чого не варто робити, якщо хочете, аби ваш телефон пропрацював довгі роки. Шість звичок, які шкодять пристрою.