Буде до +13°C, але …: яка погода очікує українців на вихідних

Читать на русском
Автор
Весняний парк
Весняний парк. Фото Згенеровано ШІ ("Телеграф")

У неділю очікуються пори вітру до 12 м/с

В Україні на вихідних, 9-10 березня, синоптики прогнозують похолодання та дощ. Проте у західних областях температурний показник сягне до +13 °C.

Про це свідчать дані Українського гідрометцентру. Українців очікують прохолодні та місцями дощові вихідні.

Погода у суботу, 9 березня

Погода 9.03
Погода 9.03

Захід країни буде найтеплішими, адже термометр показуватиме від +8°C до +11°C вдень. Вночі повітря охолоне до -4°C, а місцями і до -6°C. Протягом суботи очікується невеликий дощ та мінлива хмарність.

У східних областях температура прогріється вдень від +2°C до +8°C, вночі — від -5°C до -1°C. Небо буде затягнуте хмарами, можливий невеликий дощ вдень.

Північ країни також не зможе похизуватися теплом, адже вдень позначки термометрів показуватимуть від +3°C до +5°C. Вночі температурний показник опуститься до -5°C. Вдень очікується невеликий дощ, прогнозують мінливу хмарність.

У південних та центральних областях синоптики прогнозують від +6°C до +11°C вдень, та до -4°C вночі. Опади можливі у вигляді незначного дощу, небо буде затягнуте хмарами протягом усього дня.

Порви вітру по всій країні становитимуть 3-8 м/с.

Погода у неділю, 10 березня

Погода 10.03
Погода 10.03

На заході України, як і по всій території, значних змін у погодних умовах не відбудеться. Проте позначка термометра вдень показуватиме від +6°C до +13°C, вночі — від +1°C до -5°C. Можливий незначний дощ.

Східні області очікує більш прохолодна погода, термометр показуватиме від +3°C до +8°C вдень. Вночі повітря охолоне до -5°C. Протягом дня можливій незначні опади у вигляді дощу.

Північна частина України прогріється від +6°C до +8°C вдень, та до -4°C вночі. Прогнозується мінлива хмарність, з можливим дощем.

На півдні та у центрі країни у неділю синоптики обіцяють вдень до +12°C, а вночі до -2°C. Протягом дня можливий незначний дощ та хмарність з проясненнями.

Пориви вітру у неділю становитимуть 7-12 м/с.

Раніше "Телеграф" писав про прості поради для догляду за садом.