Не тільки 8 березня: як подарунки видають характер чоловіка і які з них змушують насторожитися

Читать на русском
Автор
10768
Іноді чоловіки вкладають у презенти значно глибші сенси, ніж нам здається
Іноді чоловіки вкладають у презенти значно глибші сенси, ніж нам здається. Фото pexels.com

Психолог розповіла, як реагувати на недоречні подарунки від чоловіків

Складно знайти людину, яка б не любила отримувати подарунки від близьких, адже це, в першу чергу, прояв уваги. З особливим трепетом до презентів від коханих чоловіків ставляться жінки. Щоправда, іноді досить важко зрозуміти, "що хотів сказати автор", обравши саме цей спосіб потішити свою другу половину.

Між іншим, звичка робити (чи ні) презенти і, власне, вибір самих подарунків можуть розповісти багато цікавого про вашого партнера. Аби навчитися "читати" наміри сильної статі за подарунками, "Телеграф" звернувся до кандидата психологічних наук, сімейного психотерапевта Світлани Арефнії.

Світлана Арефнія

За словами фахівчині, зазвичай подарунок — це вид турботи, прояв уваги, почуттів і нерідко освідчення в них. Тому зробити висновки про характер чоловіка і його наміри в стосунках з того, яким чином і що саме він дарує, не складно.

Інша річ, що ми не завжди правильно трактуємо ці посили, спираючись виключно на власні уявлення про подарунки і не цікавлячись, чому партнер обрав саме такий спосіб потішити нас.

Подарунки-емоції

Якщо чоловік полюбляє дивувати вас, це демонструє його креативність і гарну фантазію. Крім того, такі презенти свідчать про бажання вражати свою жінку і бачити непідробні емоції.

Те ж стосується й дарування вражень: квитків у музей або парк розваг, абонемент у SPA-салон чи політ на повітряній кулі. Це не лише про романтику, а й про цінність почуттів загалом, адже матеріальний подарунок можна загубити, зіпсувати або просто не оцінити, а пережиті емоції залишаться в пам’яті назавжди.

Вибір такого подарунку свідчить саме про турботу, бажання запам'ятатись і підживити почуття.

"Непристойно" дорогі подарунки

Презентування своїй жінці дійсно дорогого подарунку — коштовностей, автомобіля, гаджетів — це демонстрація щедрості і готовності балувати другу половину.

Крім того, таким чином чоловіки показують рівень свого достатку і засвідчують, що досить дорого "оцінюють" ваші стосунки.

Ексклюзивні речі

Якщо чоловік дарує вам щось, що було зроблено під замовлення, містить "відбиток" лише ваших уподобань або взагалі персоналізацію у вигляді підпису чи вашого зображення, це однозначно говорить про щиру зацікавленість у ваших емоціях.

Щоб вигадати і виготовити (замовити) такий презент, вашому партнеру довелося витратити чимало часу, коштів і фантазії, а найголовніше — знати і тримати у пам’яті ваші захоплення і смаки.

Зазвичай такі подарунки роблять чоловіки, які не лише високо цінують стосунки, а й прагнуть закарбуватися в пам’яті коханої особливим чином.

Подарунки-сюрпризи

Чоловіки не часто беруть на себе сміливість обирати для жінок парфуми, косметику, аксесуари чи одяг, але іноді це все ж трапляється. У таких випадках важливо зрозуміти мотивацію. Одна річ, якщо чоловік знає вподобання своєї другої половинки і просто оновлює те, що вже закінчилось/вийшло з ладу або ж купує те, про що кохана давно мріє.

Зовсім інша ситуація, коли це цілком і повністю ініціатива партнера, до того ж, вибір робиться за принципом "пальцем у небо". Це може свідчити про неповагу до смаків своєї дружини або бажання нав’язати своє уявлення того, як вона має одягатися/пахнути/фарбуватися.

Втім, може бути й так, що на запитання "Що тобі подарувати?" жінка відповіла: "Вибирай сам", чим дала картбланш на будь-який презент і в такому разі шукати підводні камені не варто.

Подарунки-розіграші

У мережі нерідко можна зустріти "дотепні" відео про те, як хлопець дарує своїй дівчині порожню коробку від дорогого гаджету або цукерку в футлярі для каблучки. Реакції на такі презенти різняться: хтось може оцінити їхню оригінальність і поіронізувати над власними очікуваннями, а для декого такі розіграші дорівнюють знущанню.

Найважливішим аспектом в такій ситуації є те, наскільки припустимі подібні жарти у ваших стосунках. Якщо ви часто кепкуєте одне з одного і вашому партнеру загалом притаманний дещо "чорний" гумор, ображатися ви навряд чи станете.

Інша річ, якщо ані привід для привітання, ані рівень близькості не передбачають таких розіграшів. В такому разі це дійсно може бути спроба поглузувати з вас і тут вже слід замислитись про щирість почуттів партнера.

"Для мене це не свято"

Окрема категорія чоловіків — ті, хто не вважає святом ані 8 Березня, ані День всіх закоханих, а тому ігнорує бажання своєї жінки отримати цього дня подарунок чи бодай квіти.

Причини такої поведінки можуть бути різними: відсутність традицій святкування в сім’ї, де ріс чоловік, бажання заощадити кошти або ж дійсно принципова позиція.

Якщо привітання для вас дійсно важливі, слід розібратися в істинній мотивації відмови у святі і, вже виходячи з цього, вирішувати проблему. Наприклад, проговорити партнеру, що це цінно для вас і вам прикро не відчути його увагу саме в цей особливий день. Якщо справа в економії, можна обмежитись символічною коробкою цукерок або будь-якою іншою дрібничкою, яка не вимагатиме великих витрат.

Дійсно люблячий чоловік завжди піде на компроміс і зробить усе можливе, аби потішити вас, не наступаючи на горло власним інтересам.

Кохання не дорівнює щедрості

Стереотип про те, що люблячий чоловік ніколи не економить на своїй жінці, — хибний. Втім, як і той, що дорогі подарунки є ознакою кохання.

Звісно, коли ми закохані, нам хочеться тішити свою другу половину, дарувати їй турботу і позитивні емоції. Водночас, цілком ймовірно, ощадливість є рисою характера вашого чоловіка або установкою, закладеною батьками в дитинстві. В такому разі вона не матиме жодного відношення до ваших стосунків і почуттів.

Проявом кохання може бути не лише презент. Іноді чоловіча турбота і увага дарують значно більше тепла і відчуття того, що ви — найбільша цінність в його житті.

"Червоні прапорці" в святковій обгортці

Існує окрема категорія подарунків, які мають насторожити вас: презенти, що стирають кордони. Це може бути щось з непрозорим натяком від малознайомої людини або чоловіка, близькі стосунки з яким лише зав’язуються.

Наприклад, речі інтимного характеру або прояви "чорного" гумору в подарунках. Якщо це стається, варто запитати у себе, чи був даний привід для такого раптового скорочення дистанції між вами. Якщо ні — проговоріть межі припустимого.

Заглядати в зуби подарованого коня можна, але обережно

Якщо подарунок від партнера здався вам недоречним, невдалим і загалом незрозумілим, не кваптеся засмучуватися і тим більше ображати його надмірною відвертістю у своєму розчаруванні.

Спочатку спробуйте зрозуміти, чим він керувався, обираючи саме цю річ. Іноді чоловіки закладають дуже глибокий сенс у свої подарунки. Можливо, подивившись на нього очима свого коханого, ви зрозумієте, наскільки цінним є цей презент.

Навіть якщо чоловік просто "дав маху", не слід ставити на ньому хрест. Подякуйте і прийміть подарунок, а пізніше обережно проговоріть, чому він вас дещо засмутив або просто натякніть на те, що б ви хотіли отримати наступного разу.

Процес вибирання подарунка для коханої жінки (особливо, якщо це відбувається на початку стосунків) — дуже інтимний і чуттєвий процес для чоловіка. Не вбивайте в своїх партнерах бажання вас здивувати і потішити.