Будимир, Зореслав і не тільки: забуті українські чоловічі імена, яких ви могли не чути

Читать на русском
Автор
813
Парубок Новина оновлена 09 березня 2024, 14:06
Парубок. Фото Landa Kobieta

Імена відрізняються не лише глибинним змістом

Стародавні українські імена вражають своєю красою. Їхнє коріння сягає глибини століть, несучи в собі відлуння вірувань, світогляду та прагнень наших предків. З давніх-давен вони вірили, що ім'я володіє магічною силою, здатною захищати та оберігати людину протягом життя.

"Телеграф" підготував перелік стародавніх етнічних імен для хлопців, які можуть вам сподобатись.

Імена та їх значення

Будимир — це стародавнє слов’янське та українське чоловіче ім’я. Воно походить від слів "будує мир", що символізує того, хто сприяє гармонії та спокою.

Зореслав має слов’янське походження. Складається з двох слів: "зоря" та "слава". Тому й трактується як "озорений славою", "який славить зорю".

Ім’я Гордій має слов’янське походження і походить від слова "гордий". Ймовірно, воно споріднене з іншими старослов’янськими іменами, такими як Гординя, Гордобор і Гордомил.

Євсій — це старе українське чоловіче ім’я, що означає "богоугодний" або "благочестивий". Хоча в церковних колах воно залишається популярним, в мирському житті практично зникло.

А ім'я Верен означає "вірний".

Ждан — давньослов’янське чоловіче ім’я, яке означає "очікуваний" або "жаданий". Від цього імені навіть пішли деякі давні українські прізвища.

Раніше "Телеграф" писав, як обрати ім'я для хлопчика, який народиться у 2024 році. Важливо врахувати не лише ваші особисті вподобання, але й модні тенденції, культурні особливості й значення імені.