Посійте перець на розсаду у ці дати - урожай буде неймовірним

Читать на русском
Автор
Перцям потрібне тепло, інакше вони можуть загинути Новина оновлена 06 березня 2024, 12:45
Перцям потрібне тепло, інакше вони можуть загинути. Фото pixabay.com

Вчасний посів перцю впливає на урожай

Болгарським перцем люблять ласувати як дорослі, так і малі. Щоб він виріс великим і соковитим, треба його посіяти в оптимальні терміни. До речі, якщо плануєте сіяти розсаду в теплиці, то її треба підготувати до вирощування рослин.

Як пишуть "Факти" є кілька найкращих дат у 2024 році для того, щоб сіяти перець. Йдеться про 6, 7, 8, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 17, 29 та 30 березня. Має значення й місце для посіву. У теплиці саджанці оптимально висаджувати на початку березня, а у відкриту землю — вже у травні.

Запам’ятайте, що перцям потрібне тепло, інакше вони можуть загинути. Тож при пересадці рослин у ґрунт, температура має сягнути +16-17. Перці не будуть рости, якщо на вулиці менше, ніж +14.

Що зробити перед посівом перцю

Важливо взяти якісний та насичений ґрунт, підійде нейтральний або слабокислий. Землю для посадки можна придбати готову або ж приготувати власноруч.

Насіння перед посадкою треба обробити, оптимально у розчині перманганату калію. Для цього 1 грам речовини розведіть у 100 мілілітрах води. Залишіть його на 20-30 хвилин.

Щоб знезаразити посівний матеріал, його варто покласти у розчин стимулятора росту або в розчин мінеральних добрив на кілька годин. Згодом промийте його у чистій воді.

Після обробки насіння треба накрити поліетиленом. Щоб воно проросло, потрібно достатньо води та повітря та щоб не було надмірної вологи. Найкраще, коли температура тримається +20-23.

Як правильно сіяти перець на розсаду

На розсаду перець сіять в окремі місткості з діаметром 10 сантиметрів та глибиною 10-12 сантиметрів. Якщо немає достатньої кількості склянок чи горщиків, візьміть посудину, яка матиме глибину принаймні 5-6 сантиметрів. Насіння вносять на 1-2 сантиметри одне від одного та покривають поліетиленом.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити так, щоб кріп зійшов у 5 разів швидше. Є один простий лайфхак: насіння потрібно промити, а тоді замочити в горілці на кілька хвилин. Після цього можна сіяти.