В Україну йде похолодання із снігом і дощами: прогноз погоди на тиждень

Читать на русском
Автор
Погода в березні Новина оновлена 05 березня 2024, 16:51
Погода в березні. Фото Відкриті джерела

На вихідних температура дещо підвищиться, але все одно буде доволі прохолодно

Цього тижня в Україні очікується мінлива погода з опадами та температурними коливаннями. Майже на всій території країни продовжуватиме домінувати зона високого атмосферного тиску, проте зміни у напрямках вітру спричинять поступове падіння температури.

Про це повідомляє Український гідрометцентр. За даними синоптиків, 6 березня на заході країни вдень пройде невеликий дощ, а вночі можливий мокрий сніг. У північних та центральних областях без опадів.

У цей день у центральній частині країни вдень очікується до +6 градусів темпера і до -1 вночі, у західних областях буде до +6 градусів, а вночі близько 0. У південній частині та на Закарпатті вдень +11-16, уночі +1. На сході у цей день буде до +7 вдень і до -3 вночі. На півночі температура повітря вдень підніметься до 5 градусів, вночі впаде до -2.

7 березня вночі очікуються дощі з мокрим снігом в північній та центральній частині України, а вдень – у південній. На решті території країни буде без опадів. Температура повітря на півдні до +5 градусів вдень, а вночі до -1. У західній частині країни до +5 вдень і до -3…-4 вночі. У центральній частині України синоптики обіцяють до +3 вдень та до -3 вночі. На півночі буде до +2 вдень та до -4 вночі. У східних областях очікується до +5 вдень та до -4 вночі.

Карта погоди на 7 березня

8 березня без опадів. У центральній частині країни вдень очікується до +5 градусів темпера і до -3 вночі, у західних областях буде до +7 градусів, а вночі до -5. На сході у цей день буде до +5 і до -3 вночі. У північній частині країни температура повітря вдень підніметься до 5 градусів, вночі впаде до -4. У південній частині України вдень буде до +7 градусів, уночі 0.

9 березня без опадів, але хмарно по всій території України. У Західній частині країни до +9 градусів, але вночі похолодає до -4. У центральній частині — до +8 градусів, а вночі до -3.. -4. На сході буде до +7 та -5. У північних областях буде до +8 градусів, вночі до -4…-5. На півдні у суботу очікується до +9, а вночі -3.

Карта погоди на 9 березня

10 березня також буде без опадів. У центрі України температура повітря вдень підніметься до +10, а вночі впаде до -4. На півночі вдень до +8…+10, вночі до -5. На заході та півдні вдень до +11…+13, вночі ж впаде до -2…-3. У східних областях очікується до +9 удень і до -4…-5 вночі.

Вітер протягом тижня буде південно-східним з переходом на північно-східний, швидкість 5-10 м/с.

Раніше "Телеграф" писав прогноз погоди на найближчі дні. Частину країни накриє мокрий сніг, яким областям не пощастить.