Збирайте винні корки: вони можуть бути корисними для кімнатних рослин

Читать на русском
Автор
6692
Як винні корки врятують ваші кімнатні рослини
Як винні корки врятують ваші кімнатні рослини. Фото Freepik

Це метод економний, екологічний та дуже дієвий

Кімнатні рослини — це не лише красиво, а й дуже відповідально. Аби вони не гинули, треба знати, як і коли їх треба поливати. Оскільки надмірна волога або її нестача небезпечні для рослин, треба використовувати дренаж. Раніше ми розповідали, як його зробити власноруч, а тепер ділимося, як у цьому вам допоможуть винні корки.

Цей метод не лише економний, а дуже дієвий та зручний для рослин. Про це пише ProstoWay.

Метод з винними корками дуже практичний, адже дає їм нове життя. Також він дуже доступний, адже пробки все одно відправляються у смітник. Також за допомогою такого методу ви економите кошти, адже дренажі з керамзиту б’ють по кишені.

Як використовувати для дренажу винні корки

Спочатку треба розрізати пробки на невеликі шматочки, попередньо промивши їх та просушивши. Так вони будуть вбирати зайву вологу. Коли саджаєте чи пересаджуєте рослину, на дно горщика треба покласти кілька шматочків пробки.

Корки також надають кореням рослини гарну вентиляцію і запобігають застою вологи. Також вони здатні віддавати вологу в разі її нестачі.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити добриво для рослин за допомогою хліба. Ми поділилися, як зекономити кошти і покращити квіти.