Рослини вам подякують: як зробити власноруч дренаж

Читать на русском
Автор
1079
Який дренаж врятує ваші рослини
Який дренаж врятує ваші рослини. Фото Freepik

Дренаж з натуральних матеріалів набагато кращий

Дренаж дуже важливий для рослин. Так, деякі рослини можуть рости без нього, а зі звичайним пінопластом чи керамзитом, але натуральні матеріали набагато кращі. Раніше ми писали, як врятувати квіти за допомогою активованого вугілля, а тепер ділимося, як зробити дренаж самостійно.

В якості дренажу часто використовують різні матеріали. Це і вугілля, і шишки і різні штучні матеріали. Як зробити натуральний дренаж власноруч, розповіли на ukr.media.

З чого зробити натуральний дренаж

Деревне вугілля

Перед використанням його треба замочити у добриві-біостимуляторі. Настоюватись воно повинно понад тиждень. Після цього вугілля треба додати у ґрунт і саджати рослини.

Кора

Кора хвойних дерев особливо корисна. Вона стане ідеальним дренажем для вирощування орхідеї і епіфітів. Найкраще підійде матеріал товщиною близько 3-4 сантиметри, однак кору зі смолою використовувати не варто.

Мох

Майже будь-яка рослина буде добре рости з використанням моху. Взимку він може навіть замінити мульчу у відкритому ґрунті, а для кімнатних рослин він буде ідеальним розпушувачем та утеплювачем.

Раніше "Телеграф" розповідав, як зробити добриво з кавової гущі. Така підживка стимулює ріст рослин.