Концентратор бруду та бактерій: який простий засіб очистить кухонні ручки

Читати російською
Автор
Новина оновлена 03 березня 2024, 08:38

Підтримати гігієну на кухні можна навіть без агресивних хімдезінфекторів

Прибирання на кухні включає не тільки миття посуду та протирання поверхонь від пилу. Є одна область, яку багато хто з нас часто забуває чистити регулярно — це ручки дверей. На перший погляд, вони виглядають чистими, але насправді можуть містити безліч бактерій.

Ручки на дверях кухонних меблів — це поверхня, до якої ми часто торкаємося. Саме вони є найбільш "контактними", тому вимагають регулярного очищення. Ви можете підтримувати гігієну без використання агресивних хімічних засобів. Як пише Express, є один простий і ефективний лайфхак, який допоможе вам впоратися з цим завданням.

Як і чим почистити кухонні ручки

Для очищення ручок на кухні вам знадобляться: м’який мийний засіб, вода та звичайний оцет. Останній простий засіб дійсно ефективний у боротьбі із забрудненнями в домашніх умовах.

  1. У порожню пляшку з розпилювачем додайте рівні частини теплої мильної води та оцту.
  2. Добре струсіть розчин і розпорошіть його безпосередньо на ручки шафи.
  3. Потім протріть зайву рідину чистою тканиною, бажано з мікрофібри, щоб видалити стійкі забруднення.

Не бажано чистити оцтом матеріали, такі як мармур, граніт та кераміка. Для латунних ручок краще використовувати суміш із харчової соди та лимонного соку. Дерев’яні поверхні можна очищати краплею олії, доданими до розчину мила або оцту. Добре підійдуть ароматичні ефірні олії або прості олії, такі як кокосова або оливкова.

Раніше ми писали, навіщо потрібно замочувати віник. Цей спосіб може здатися дивним, але він дуже допомагає вирішити кілька завдань при прибиранні.