Посмажте мило на сковороді — і забудете про популярну проблему: дієвий лайфхак

Читать на русском
Автор
295131
Хитрість, яка вам знадобиться
Хитрість, яка вам знадобиться. Фото ek.ua

Ваша сковорода блищатиме

Сковорода – важливий предмет на нашій кухні, адже за її допомогою стільки смачних страв можна приготувати! Однак відмити її — ще "задоволення".

Багато хто вигадує найрізноманітніші способи очищення сковороди від бруду, жиру та нагару. Проте "ТСН" пропонує один незвичайний засіб — господарське мило. Для цього господарське мило потрібно "засмажити" на сковороді.

Як почистити сковороду всередині за допомогою господарського мила

Щоб видалити товстий шар нагару та жиру, необхідно натерти шматок господарського мила на дрібній тертці. Отриману мильну стружку слід рівномірно насипати на сковороду і додати трохи води так, щоб вона ледве покривала мило.

Після цього необхідно включити вогонь і почекати, поки мило розчиниться і перетвориться на однорідну масу — на це піде близько 10 хвилин. Через зазначений час вогонь потрібно вимкнути, дати охолонути рідини та відтерти бруд і нагар.

Як почистити сковороду зовні

За допомогою господарського мила почистити сковороду від нагару можна і ззовні. Для цього мило потрібно також натерти та розчинити його в теплій воді. В результаті повинен вийти розчин, що за консистенцією нагадує густу кашу.

Окремо потрібно кілька столових ложок соди погасити її оцтом. Отриману суміш потрібно відправити до мильного розчину і ретельно перемішати.

Цю суміш потрібно нанести на сковороду ззовні та залишити на 15-20 хвилин. Через зазначений час залишиться лише очистити бруд щіткою.

Раніше ми ділилися лайхфаками, щоб їжа не приставала до сковороди. Спробуйте і ви здивуєтеся результату.