Машини, про які мріяли всі громадяни СРСР: фото найпопулярніших авто того часу

Читать на русском
Автор
3772
Які машини були в СРСР Новина оновлена 27 лютого 2024, 10:56
Які машини були в СРСР

Порівняно з сучасними автомобілями, машини в СРСР були малопотужними

За часів Радянського Союзу їздити вітчизняними автомобілями було не соромно. Машини виглядали стильно, мали хороші технічні характеристики та, найголовніше, були надійними. Але про які "ластівки" мріяли всі жителі СРСР?

Команда "Телеграфу" зробила топ-5 найпопулярніших авто в СРСР. Зараз розповімо.

1. ЗАЗ-968

Цей автомобіль любили у всьому Радянському Союзі насамперед через низьку ціну. Дозволити його могла майже будь-яка родина. Для цього потрібно було "лише" відстояти багатомісячну чергу. Для тих часів автомобіль мав досить непоганий двигун V4. "Вухаста" форма кузова, звичайно, зараз виглядає дивно. Але за часів СРСР жодних питань у громадян не викликала. Місця всередині машини було чимало. У ній спокійно містилося кілька людей.

2. "Москвич-412"

Ця машина була унікальною для тих часів. Автомобіль був оснащений потужним двигуном на 72 кінські сили та механічною коробкою передач. "Москвич" у ті часи був нічим не гіршим за німецьких конкурентів — BMW. Автомобілі цього бренду були популярні не лише у Радянському Союзі, а й у всьому світі.

3. ГАЗ-24 "Волга"

Ця машина була дуже дорогою. Але вартість окупалася хорошими технічними характеристиками та надійністю автомобіля. До того ж, ГАЗ їздив дуже швидко. Порівняно з попередниками, машина мала потужний двигун — 95 кінських сил.

4. ВАЗ-2121

Легендарний автомобіль ВАЗ-2121 — прабатько сучасної Lada Niva. То був позашляховик того часу. Він швидко завоювало кохання у громадян СРСР. Особливо популярна машина була серед мешканців сільської місцевості завдяки гарній прохідності.

5. ВАЗ-2106

Легендарний автомобіль був потужним. Його оснащували двигуном на 80 кінських сил. Завдяки цьому на машині можна було навіть "ганяти". Випуск продовжувався аж до 2005 року.

Втім, варто відзначити, що дизайн машин радянські конструктори підглядали у західних колег. У СРСР виробляли аналоги закордонних авто.

Раніше "Телеграф" розповів про 7 обурливих висловлювань із СРСР, які застосовували у вихованні дітей.