Рослина дасть небувалий урожай: секрети правильної посадки полуниці

Читать на русском
Автор
958
Як садити полуницю у відкритий ґрунт
Як садити полуницю у відкритий ґрунт. Фото Pexels

Виберіть вдале місце та "сусідів" для полуниці

Червона, соковита та солодка полуниця – те, про що взимку доводиться лише мріяти. Сезон цих ягід починається наприкінці весни – на початку літа. Однак через високі ціни на ягоди все більше людей вирішують самостійно вирощувати полуницю.

Раніше ми розповідали, як вирощувати розсаду томатів. Тепер же поділимося порадами щодо вирощування полуниці.

Де, коли і як садити полуницю

Для посадки полуниці добре підходить осінь (період до перших заморозків). Якщо ви прогаяли цей момент, висадити полуницю можна ранньою весною – до того, як почнеться серйозна вегетація (приблизно до квітня-травня).

На спеціалізованих ринках зазвичай продають саджанці з голим корінням, без горщика. Перевірте, чи цілком здорові придбані саджанці. Оцініть стан коріння – якщо вони дуже сухі, слід замочити їх у склянці з водою на 1–2 години.

Висаджуйте полуницю на сонячному місці обов’язково захищеному від сильного вітру. Для вирощування цих ягід вибирайте багатий гумусом ґрунт зі слабокислою реакцією (наприклад, піщано-глинистий), який добре пропускає воду. Тяжкий і вологий ґрунт точно не підходить для полуниці.

Полуниця добре росте і дає чудові врожаї на ділянках, де раніше росла морква.

Фахівці стверджують, що запорука гарного зростання та плодоношення полуниці — у правильному сусідстві. Найкраще садити поруч із полуницею:

  • петрушку;
  • кмин;
  • шавлію;
  • м’яту;
  • зелену цибулю;
  • часник.

Раніше "Телеграф" розповідав, як відлякати кротів від свого городу. Боротися зі шкідниками допоможуть аромати.