Таким чистим ваш унітаз ще не був: чим видалити вапняний наліт

Читати російською
Автор

Звичайні засоби для чищення туалетів неефективні проти сильного вапняного нальоту

Вапняний наліт у вигляді білих або жовтих плям усередині унітазу зазвичай утворюється, якщо з бачка постійно витікає вода. Звичайні засоби для чищення унітазів швидко досягають межі своїх можливостей, коли справа стосується стійких відкладень. Але використовувати покупну хімію не обов’язково. Звичайні забруднення з унітазу ефективно видаляє зубна паста. Для видалення вапняного нальоту ідеальні кислоти, оскільки вони вступають у реакцію з карбонатом кальцію у вапняних відкладах і роблять плями легкорозчинними, пише Merkur.

Чим видалити наліт в унітазі

Перш ніж розпочати видалення накипу, спочатку почистіть унітаз. Потім використовуйте один із цих доступних засобів.

Оцтова есенція. Цей засіб є на кухні у більшості людей, тому він доступний у будь-який час. Для чищення можна використовувати звичайний оцет. Але якщо вапняний шар товстий, краще вибрати саме оцтову есенцію (25%). Просто нанесіть кілька столових ложок засобу на відкладення і дайте йому подіяти, а потім видаліть залишки засобу йоржиком і змийте водою.

Лимонна кислота також є практично у кожному будинку. Розчиніть 2-3 столові ложки лимонної кислоти в одному літрі води — і суміш для видалення накипу готова.

Харчова сода. Чиста харчова сода у поєднанні з оцтовою кислотою особливо підходить як чудовий засіб для видалення накипу в унітазі. Змочіть вапняний наліт двома склянками оцтової есенції, потім посипте пляму трьома столовими ложками харчової соди і розітріть суміш йоржиком для унітазу. Через кілька хвилин змийте засіб.

Раніше "Телеграф" розповідав, як швидко прибрати перед приходом гостей. На це потрібно виділити всього 10 хвилин.