Багато хто помиляється: коли насправді солити їжу

Читать на русском
Автор
Розповідаємо про правильний момент для додавання солі Новина оновлена 22 лютого 2024, 18:19
Розповідаємо про правильний момент для додавання солі. Фото freepik.com

Від цього залежить смак страви

Ми розповідали, як додавати борошно у підливу, щоб не зіпсувати страву. Тепер розповідаємо про тонкощі такого важливого етапу приготування страв, як додавання солі.

Щоб ваші страви дійсно вражали гостей, важливо знати, коли і яку страву краще солити. Від цього залежить, як добре розкриються смаки різних продуктів у частуванні. Детально про це розповіли на ProstoWay.

Супи

М'ясний бульйон солимо за 30 хвилин до готовності. Грибні супи солимо в кінці приготування. Готуючи овочеві та рибні супи, опускаємо овочі та рибу в уже підсолену воду.

Бобові та вироби з борошна

Квасолю, горох та сочевицю солимо за 5 хвилин до готовності. Макарони, локшину, пельмені, вареники та вареники солимо на початку приготування.

М'ясо

Для пікантного смаку не солимо м'ясо взагалі. Для більш солоного смаку солимо перед смаженням або в кінці приготування, щоб м'ясо не стало жорстким. Або додаємо сіль до маринаду.

Риба

Солимо за 20-30 хвилин до приготування: так риба не розвалиться. Не шкодуйте солі, адже риба добре її вбирає, інакше страва може бути прісною.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете додати вашим стравам гармонійного та насиченого смаку. Також ми розповідали, в якому порядку закладати овочі у борщ.