В Україні оголошено штормове попередження на п'ятницю: у яких регіонах вируватиме негода

Читать на русском
Автор
1471
Шторм в Одесі
Шторм в Одесі. Фото Відкриті джерела

Причиною став туман та сильний вітер

Попри весняно теплу погоду в Україні, яка має ще протриматися до кінця останніх вихідних лютого, в деяких регіонах оголошено штормове попередження. Жителів Одещини та Чернігівщини попереджають про погіршення погодних умов.

Про це повідомляє Одеська міська рада. Також, за даними, начальника обласного гідрометцентру Чернігівщини Віталія Постриганя оголошено 1 рівень небезпечності, "жовтий".

Штормове попередження в Одесі

Протягом 23 лютого у місті очікується туман та сильні пориви вітру.

За даними Гідрометцентру, до кінця дня 22 лютого, вночі та вранці 23 лютого у місті — туман, видимість зберігатиметься на відстані 200-500 м. Вдень 23 лютого прогнозують пориви південно-східного вітру 15-17 м/с.

Міська влада, через погіршення погоди просить жителів міста обмежити поїздки, не залишати транспорт під деревами та лініями електропередач. Адже можливе падіння гілок та пошкодження кабелів.

Штормове попередження на Черкащині

Штормове попередження
Штормове попередження

За словами синоптиків, вітер 23 лютого сягатиме небезпечних значень — 15-20 метрів за секунду.

Міська влада наголошує, що така погода відповідає першому рівню небезпечності — "жовтому". Це означає, що погодні умови можуть призвести до перебоїв в електропостачанні та русі транспорту.

Жителів регіону просять не нехтувати правилами безпеки, та не залишати транспортні засоби під деревами чи лінями електропередач.

Раніше "Телеграф" розповів, якої погоди очікувати наприкінці тижня у 5 найбільших містах України.